Οι επιτραπέζιες Ελιές του Στατήρα εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την αφράτη σάρκα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ελιές του Στατήρα δε χρησιμοποιούνται συντηρητικά.
Αλμάδες Χαλκιδικής
Οι Αλμάδες, είναι χαρακτηριστικό προϊόν της Χαλκιδικής και προέρχονται από παραδοσιακή, ντόπια ποικιλία ελιάς.
Μαζεύονται (πάντα με το χέρι), όταν έχουν αρχίσει να ωριμάζουν, τέλη Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, μπαίνουν σε βαρέλια με χοντρό αλάτι (3-4 μήνες), για να ξεπικρίσουν και να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις. Στη συγκεκριμένη διαδικασία απαιτείται το συχνό γύρισμα των βαρελιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δε χρησιμοποιούνται συντηρητικά κι ότι οι ελιές διατηρούνται μέσα στο δικό τους υγρό.
Συσκευασία:
Δοχείο 12 κ. και vacuum 250γρ.
Διακρίσεις:
Silver Award, από το Guild of Fine Food Retailers, UK 2003
Πράσινες Ελιές, ποικιλίας Χαλκδικής
Μαζεύεται με το χέρι στις αρχές του Φθινοπώρου. Η ελιά έχει εντυπωσιακά μεγάλα μεγέθη (91-100 κομμάτια ανά κιλό), ξεχωρίζοντας για την τραγανή υφή και την ελαφρώς πικάντικη γεύση της. Η πράσινη ελιά της Χαλκιδικής είναι ιδανική για πολλές χρήσεις όπως για ουζομεζέδες, σαλάτες και μαγειρική.