Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα

Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα παραγωγής μας ξεχωρίζουν για τις άριστες χημικές τους αναλύσεις και για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Οι ελιές προέρχονται από ιδιόκτητους ελαιώνες, η παραγωγική διαδικασία γίνεται με τη συνεργασία της Αγροσυσκευαστικής Χαλκιδικής Α.Ε. στην Όλυνθο και κάτω απ’ το διαρκή έλεγχό μας μέχρι τον καταναλωτή.

Αγουρέλαιο

Η Στατήρ είναι η πρώτη που εμφιάλωσε αγουρέλαιο στην περιοχή της Χαλκιδικής συνεισφέροντας σημαντικά στην πρόσφατη αναγνώρισή του ως ΠΟΠ. Η παραγωγή του πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, αποκλειστικά από πράσινες ελιές με τη χρήση της μεθόδου της ψυχρής έκθλιψης. Η πολύ χαμηλή οξύτητα, το έντονο πράσινο χρώμα του, το πλούσιο άρωμα και το πιπεράτο τελείωμά του, κάνουν το λάδι αυτό να είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό προϊόν. Σημειώνουμε ότι, οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο λάδι από τις πιο ώριμες, ώστε απαιτείται σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρώτης ύλης σε σχέση με άλλα λάδια.

Συσκευασία: 
Φιάλη 500 μλ.

Βοττική

Το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο «Βοττική» παράγεται από καρπό ελιάς των ποικιλιών πρασινολιά και καρυδολιά, που καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στους λόφους της κεντρικής Χαλκιδικής, στην ευρύτερη περιοχή Πολυγύρου.    Σημειώστε πως για την δημιουργία της «Βοττικής» χρησιμοποιούνται πράσινες ελιές, κάτι που ενισχύει τα αρωματικά χαρακτηριστικά αυτού του λαδιού.

Συσκευασία: 
Φιάλη 1l, Δοχείο 5 λίτρων.

Πρωτόλαδο

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς που παράγει το Πρωτόλαδο σταματάει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου με επίκεντρο τη τοποθεσία Τσακαλάδικα της ευρύτερης περιοχής Γερακινής στην κεντρική Χαλκιδική. Οι ελιές περνάνε μέσα σε λίγες ώρες απ’ το κοντινό ελαιοτριβείο και το λάδι συσκευάζεται αφιλτράριστο, κυριολεκτικά όπως βγαίνει απ’ τους διαχωριστήρες του ελαιοτριβείου, διατηρώντας έτσι το ισχυρό άρωμά του και την πικάντικη γεύση του.
Η ποικιλία της ελιάς, το μικροκλίμα, το χώμα, η σωστή καλλιέργεια και η συγκομιδή αυστηρά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου το κάνουν ξεχωριστό.

Συσκευασία: 
Φιάλη 1λ, Δοχείο 3λ
Διακρίσεις: 
Το πρωτόλαδο έχει βραβευθεί το 2010 από το Γαστρονόμο της Καθημερινής